tisdag 9 augusti 2011

Prestiguös Provkörning

Martins Prestige, vars nymålade motor man kunde beundra i mitt inlägg här, har nu äntligen rullat för egen maskin!

Först monterades ny packbox på lådan som dessförinnan rengjorts och där även locket öppnats och lådan tvättats ur. Convertern monterades, motorn giftes ihop med lådan enligt inställningarna i Citroëns CX-manual. Hela paketet lyftes ner på plats.


Sedan återmonterades allt såsom drivaxlar etc innan det var dags för provstart.


Batteri anslutet, startmotor snurrade, från motorn inte ett liv. Inte alls. Nix. Njet. Efter mycket funderande och provande kom vi på att eftersom convertern kom från den äldre bilen så saknade den en klack vid startkransen för att tändningen skulle få någon impuls att motorn snurrade. Bara att montera ur alltihop igen.


Till och med garagekompisen såg trött ut.

Martin bytte converter till den ifrån den ursprungliga lådan sedan tillbaka med allt igen. Provstart. Gick den? Nej. Baktände däremot...

Efter mer funderande kom vi fram till att inställningarna som angavs i manualen måste vara fel för denna bil. Converterns läge mot vevaxeln ska vara annorlunda jämfört med markeringarna då den refererade till äldre bilar med fördelare. Det blev till att skruva loss convertern från vevaxeln IGEN, vrida runt motorn, skruva fast, prova, skruva loss, vrida runt motorn, skruva fast, prova osv osv. Till slut hittades rätt läge och motorn startade! Heureka!

Sedan blev det montering av drivaxlarna igen, kylarpaket mm. Bilen fick komma ner på hjul igen och en första provtur har gjorts! Lådan verkar funka, det ska bli spännande att se om det håller i sig!

Vidare så har Martin också tagit ur inredningen med alla mattor som nu tvättats upp. Lite rost dolde sig i golvet på förarsidan ändå:


Nu ska det svetsas, hoppas redovisa resultatet snart!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar