torsdag 14 april 2011

MHRF-träff i Sjögestad


I helgen blev det en långtur ner till anrika Sjögestad motell utanför Linköping, ett av Sveriges äldsta motell. Den äldsta delen byggdes redan 1954 längs dåvarande riksettan och byggdes sedan ut i flera etapper. Vykortet ovan är från sent sextiotal.


Rumslängorna bakom restaurangen är av "sittande hund"-modell med utskjutande skärmtak, man parkerar bilen i omedelbar anslutning till sitt rum. Den lilla förskjutningen mellan varje rum bidrar till en sorts radhusintryck, det känns som man man bor lite för sig själv trots att längan sitter ihop. I rummet jag bodde i var sextiotalsinredningen delvis bevarad men några malplacerade åttiotalsfåtöljer tog ner helhetsintrycket. Maten i restaurangen var mycket god och välsmakande, ett stopp rekommenderas för den som passerar!


Under lördagen informerade Jan Seglert från MHRF om deras försäkringar varefter församlingen gick ut och tittade på några olika bilar. Görans SM var först ut med ett oerhört välputsat maskinrum att inspektera, Ingvar verkar lätt imponerad.


Staffans DS Break var en motpol till blänk och puts, en riktig bruksbil som fortfarande körs i ur och skur.


Ännu en mycket välputsad bil, Torbjörns vackra DS 23 Pallas från 1974. Lägg märke till den "franska" nummerskylten fram som talar om vad det är för bil!


Ännu en bild på Torbjörns bil, nu i det flyende kvällsljuset på lördagen. Söndagen ägnades åt hemfärd, den nyinköpta 807an rullade på utan att några incidenter inträffade!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar