måndag 17 maj 2010

Hämtar en gammal bekant

Igår följde jag med mina kompisar från Enånger, Uffe och Martin, upp till Vindeln för att hämta en DSuper som Uffe köpt på Blocketannons. Bilen visade sig vara en gammal bekant då min kompis i Umeå, Lars, ägt bilen mellan 2000 och 2007 så jag har åkt i och kört den ett antal turer till olika sommarträffar i södra Sverige.


Kaffepaus strax norr om Övik vid Mosjöns Camping

Det gick alldeles utmärkt att hitta, bilen startade på en gång men gick lite illa då den verkade rätt nersurad. Efter varmkörning och en provtur samt en lite förgasarjustering slutade den dock att spotta och fräsa och började spinna som den skulle. I övrigt har Lars lagt ner mycket tid och arbete för att få bilen mekaniskt fräsch under de år han hade den så några större problem att få bilen ut på vägen igen ska det inte vara!


Varmkörd och go'

Lastningen gick utan problem, sedan åkte vi en extrakrok till Lars garage några mil norr om Umeå för att kika på alla de pärlor som ruvar där. Bilder därifrån kommer kanske senare. Uffe och Martin hade inte varit där tidigare och blev imponerade av samlingarna! Den röda paddan på flaket hade ju bott på samma ställe fram till för tre år sedan så den fick återse sina garagesystrar innan resan söderut inleddes.


Martin redo med spännbanden

Efter en sen hamburgerlunch i Övik anlände ekipaget sent på söndagskvällen till Enånger. Vi konstaterade att bilen läcker lite hydraulolja på vänster bak, troligen en fjädringsdamask som måste bytas, samt att det droppade bensin någonstans under bensinpumpen. Kan vara en torkad slang, undersökning följer. Uffes planer är att få bilen besiktad och körbar mycket snart, för att kunna glida runt i den i sommar innan några större ingrepp görs!


En nöjd och mätt Uffe invid nyförvärvet

1 kommentar:

  1. Efter en första vända med några tvåor att åtgärda är paddan nu besiktad och godkänd två år framåt! Grattis Uffe!

    SvaraRadera