tisdag 5 februari 2013

Byte av värmespjällmotorn

Silverpilen har inte rullat många meter sedan veckan före jul. Spjällmotorn till kupévärmen hade tidigare i höst hängt sig på full värme vilket lätt gick att korrigera med att ha rutan på glänt, men någon dag innan julhelgen hickade elmotorn till när jag hade kört en längre stund och stängde spjället eftersom det var mycket varmt i kupén. Sedan bestämde den sig för att kortsluta sig igen...
Jag provade först med att plocka ur spjällmotorn, ta isär den och göra rent då det ibland kan räcka men den var lika stendöd som innan. Då fick jag skotta mig in i gamla Silverpilen, se förra inlägget så ser man hur mycket snö det var... Plockade ur spjällmotorn ur den och flyttade över till nya Silverpilen. Den funkade finfint, äntligen värme!



Jobbet är ganska rättfram, demontera plast och papp under instrumentbrädan på förarsidan, även sidopanelen på mittkonsollen.



Motorn är den lilla svarta lådan strax till höger om mitten på fotografiet, sitter rakt upp ovanför gaspedalen. En stubbmejsel krävs för att komma åt den övre fästskruven till motorn.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar