måndag 19 juli 2010

Hemma igen

Så var man hemma igen, utan dramatik. Den totala körsträckan stannade på strax över 250 mil. Pilens lägstanotering på bränsleförbrukningen blev 0,94 men troligen ännu lägre på sträckan Stockholm-Sundsvall då sista tanken fortfarande räcker ett bra tag till. En tråkig E4 utan några skojiga möten men en liten glädjeprick i smeten fastnade på bild när vi stannade till vid Statoil i Knivsta.


En Vauxhall Victor med första karossen, tillverkades mellan 57 och 61.

Idag blev det bruksbilsfix igen, på den tredje av de nuvarande bruksisarna. Tre? När det stod klart i våras att den röda XM Dieseln behövde lite större ingrepp och därför måste ställas ett tag krisade det till då familjen behöver två rullande bilar hela tiden. Kompisen Tim i Stockholm fann på råd, "Köp min XM" - var hans svar och så fick det bli. En Turbo CT aut sedan -97 i den för XM ovanliga färgen "Bleu Buckingham" anslöt till skaran på gården. Lite smådetaljer att fixa men i trafik fick den göra tjänst från dag ett.


Ett kungligt smeknamn skulle kanske passa på den med tanke på kulörnamnet...

De senaste veckorna innan semestern hade avgassystemet börjat väsnas mer och mer. Vid kontroll visade det sig att klamret mellan mittre röret och stora ljuddämparen försvunnit! Helt borta! Hur det gått till kan man fundera på. Ett bättre begagnat letades fram ur hyllan och monterades. Sedan bytte jag hatthyllan till en hel som jag plockat från en reservdelsbil. Därefter satte jag fast klädsel och matta i bagaget på ett korrekt sätt då det satt löst runt kanterna, dammsög hela bilen, renoverade en knapp till eljusteringen på passagerarstolen, bytte till hel luckmekanism för kodlåset samt demonterade den trasiga elhissen i förardörren. Man hade tidigare försökt byta wire i hissen men troligen misslyckats med förspänningen eller låsningen då den gått av igen. Så nu står den där med demonterad dörrsida i väntan på fortsättning. Det lär inte bli de närmsta dagarna i alla fall, varför kommer att visa sig...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar