lördag 18 juni 2011

Rallybilar

Tittade in hos Hedströms i Hudiksvall idag. Både far och son, Anders och Stefan är stora rallyentusiaster och har tävlat i många år i olika bilar men eftersom man är återförsäljare för Citroën har det blivit ett naturligt val.


Här är en AX Sport som Anders tävlade med, bilden tog jag 1992. Efter AX blev det en BX, och när även Stefan började tävla så blev det en till!


Den första BX:en som hade hydraulfjädringen kvar men kraftigt modifierad. Såldes men har nu köpts tillbaka och ska renoveras!


Den andra BX:en där fjädringen var utbytt till konventionell typ. Gick tyvärr åt i en tävling för några år sedan men kommer kanske att byggas upp igen någon gång.


Jag bjöds att åka högerstol på en avlyst sträcka i skogen, riktigt kul! Med fulldubbat och fastspänd i en skruvstädstight rallystol var det betydligt mindre dramatiskt än jag hade trott!

Anders skaffade sedan en Xsara som han tävlat med men som han tyvärr kraschade rejält med i det lokala rallyt Siljasvängen som kördes härom helgen.


I samma tävling var det premiär för Stefans nya bil, han har slagit till på en Citroën C2R2, en nära fabriksbyggd version av C2 som det tävlats med i en egen cup i Europa. 1600 cc motor, sekventiell låda mm hör till godiset.


Flockad bräda, fullbur, man hoppas man kan få en åktur någon gång! Hur det kan kännas att åka med får man kanske en känsla från i klippet nedan, ombordkamera inifrån bilen på SS4!



Gött ljud!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar