söndag 19 juni 2011

Hänt i veckan

Börjar med en bild från Martin vad som hänt med Prestigen i veckan:


Motorpaketet har åkt ur donatorbilen. Växellådsoljan har bra färg så hoppet att lådan ska vara OK lever!


Så blev det en tur med bil och släp igen igår. Uffe hittade denna CX 25 TRD Turbo 2 -88 till salu på Blocket under rubriken reservdelar; fel på fjädringen stod det. Vi åkte ner till Åmot, kablade igång bilen och fyllde två liter hydraulolja direkt i sugslangen till pumpen. Då reste den sig och sedan var det bara att köra upp på släpet och surra fast!!! Killen som sålde var mäkta förvånad hur lätt det gick då han trott felet var mycket allvarligare än så...


En Norrbottensbil från början med 42 000 mil på mätaren. Med 120 hk, turbo och intercooler var det här bland det värsta du kunde ha i dieselväg 1988! En hel del att göra på karossen ändå med bl a en väldigt rostig vänster bakskärm men fortfarande värd att rädda då det inte finns många av dessa kvar!


Angående sällsynta franska dieselbilar: avslutar med en bild på en sjuttiotalspärla jag spanade in på en parkering i centrala Hudiksvall. En Peugeot 504 GLD från -77 med endast fyra ägare från ny! Läskigt ljusgrön med dubbla radioantenner och lättmetallfälgar, tufft!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar